У Тернополі відкрили імпресивний мультифункціональний хаб

NoneNoneNoneNone
У Тернополі розпочав свою роботу імерсивний мультифункціональний хаб. Його мета — підвищити розвиток цифрової освіти, рівень комунікації й соціалізації різних верств населення, зокрема, людей з інвалідністю, ветеранів, ВПО та інших.

«Цифрова безбар’єрність — одна з пріоритетних цілей Мінцифри. Наша мета полягає не тільки в розвитку онлайн-сервісів, а й у забезпеченні рівного доступу до технологій. Щоб сприяти інклюзії та соціалізації різних верств населення, ми ініціювали відкриття першого в країні імерсивного мультифункціонального хабу. 

Імерсивний мультифункціональний простір оснащено сучасним обладнанням — планшетами, AR-гарнітурами, приладами для створення голограм та цифровими дошками. Це дасть можливість реалізувати нові проекти в різних галузях (медицина, наука, ІТ-сфера тощо), опанувати нові професії, а також налагодити комунікацію в громаді.

«На Тернопільщині найбільша кількість Дія.Центрів, якими зараз активно користуються жителі області різних верств населення. Відкриття імерсивного мультифункціонального хабу покращить рівень цифрової освіти в нашому регіоні, пришвидшить розвиток сфери технологій та збільшить комунікацію між населенням. Це є вкрай важливим для нас, адже сучасні технології змінюють навколишній світ і цифрова освіта допомагає адаптуватися до цих змін. 

В серпні, під час палкої дискусії між Валерія Іонан та Володимир Труш, народилася ідея створити перший в Україні Імерсивний мультифункціональний хаб, за що окрема подяка Валерії. А далі закрутилось - донори, підрядники, дизайнери, комунікаційники, ремонт, налаштування, навчання, тестування.
Сучасні технології доповненої реальності, тестування прототипа Webex Hologram, який навіть у світі в продаж ще не надійшов, безмежні можливості для створення інноваційних продуктів. Те, що вчора було фантастикою, сьогодні стало реальністю!
Завжди мрійте, вивчайте та пробуйте нове, робіть помилки, але ніколи не зупиняйтесь.
 
Імерсивний мультифункціональний хаб створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України в співпраці з Тернопільською обласною військовою адміністрацією та Західноукраїнським національним університетом, за підтримки ПРООН в Україні та фінансування Уряду Японії, з координацією ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», за сприяння технічного партнера простору компанії Cisco System.